חיזוק מיומנויות ותחושת מסוגלות בטיפול בנפגעי טראומה נפשית
מתקיים באונליין- נוכחות חובה עם מצלמה פתוחה. הקלטה תשלח למשתתפים ותהיה זמינה לחודש מסיום הקורס
הטיפול בנפגעי טראומה נפשית דורש מענה מקיף למצוקת המטופל, המתבטאת ברמות הקוגניטיביות, הרגשיות, הגופניות וההתנהגותיות ובמישור האישי והבין-אישי. לפיכך, הטיפול בנפגעי טראומה מפגיש גם את המטפל עם רגשות מורכבים, ביניהם חרדה וייאוש, תחושות חוסר אונים וחוסר מסוגלות. כתוצאה מכך, מטפלים רבים נמנעים מלקבל מטופלים שהם נפגעי טראומה ובמקרים בהם הטראומה נחשפת כבר בעיצומו של הטיפול – נרתעים ונמנעים מלעסוק בה ובהשלכותיה באופן ישיר.
בקורס זה נלמד את עקרונות הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית לעיבוד רגשי של חוויות טראומטיות, ואת עקרונות המענה הטיפולי לתסמינים פוסט-טראומטיים. הקורס ישלב בין לימוד התיאוריה העומדת בבסיס הטיפולים מבוססי הראיות המקובלים עבור נפגעי טראומה (טיפול באמצעות עיבוד קוגניטיבי, טיפול באמצעות חשיפה ממושכת – במציאות ובדמיון, טיפול משולב עם עבודת גוף-נפש), לבין הקניית מיומנויות לטיפול בתסמיני פוסט-טראומה. הקורס מתאים למטפלים מנוסים ומנוסים פחות בעבודה עם מטופלים הסובלים מפוסט-טראומה ובמסגרתו יתקיים תרגול אישי ובין אישי של המיומנויות הרלוונטיות.
על המרצה: ד"ר שי שורר (MSW & PhD.), עובד-סוציאלי קליני, מטפל ומדריך מוסמך בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, מטפל מוסמך במגוון שיטות טיפול ממוקדות, פרטניות וזוגיות (PE, CPT, CBCT, Biofeedback, EMDR ועוד). ריכז במשך עשור את תחום הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי במערך הפסיכיאטרי במרכז הרפואי 'העמק', היה חבר בצוות היחידה לטיפול בטראומה נפשית וריכז את הטיפול הנפשי בנכי משרד-הביטחון בבית החולים. מנחה סדנאות ומרכז את תחום המחקר בעמותת 'בשביל המחר', המתמחה במסעות טיפוליים בטבע עבור צוותים של חיילים נפגעי טראומה. בעל ניסיון עשיר בטיפול ובהדרכה, חוקר ומלמד את התחום במסגרות אקדמיות שונות (התוכנית ל- CBT אינטגרטיבי, אוניברסיטת אריאל, מכללת אורנים ועוד).
מועדים ומיקום: שישה מפגשים באונליין. הקלטה תשלח למשתתפים ותהיה זמינה לחודש מסיום הקורס. הנוכחות בקורס חובה עם מצלמה פתוחה.
תאריכים: 9/6/22, 16/6/22, 23/6/22, 30/6/22, 7/7/22, 14/7/22
שעות: 16:30-20:45
עלות הקורס: 1,500 ₪ (כולל מע"מ).