סדנה מעשית לטיפול בטיקים -
שיטות מתקדמות לטיפול בטיקים ובתסמונת טורט
מטרת ההרצאה: להקנות למשתתפים היכרות עם הפרוטוקולים הקוגנטיביים התנהגותיים העדכניים שהוכחו יעילים בטיפול בטורט ובהפרעות טיקים כרוניות. בנוסף, נדון באספקטים הפסיכולוגיים הכלליים, בגישות טיפוליות אלטרנטיביות ובאתגרים הקשורים בהתמודדות עם הפרעה נוירו-התפתחותית מורכבת זו.
תוכן ההרצאה: תסמונת טורט הינה הפרעה מורכבת בעלת בסיס נוירולוגי וביטויים רגשיים ופסיכיאטריים מגוונים, המשתנה לאורך ההתפתחות. תסמונות טיקים כרוניות לרבות תסמונת טורט הינן נפוצות מאוד ומחקרים שנעשו לאחרונה מדווחים על שכיחות גבוהה מאוד של אחד מכל 100 ילדים בגילאי ביה"ס (!). ילדים ומבוגרים עם טיקים כרוניים מתמודדים עם פגיעה באיכות חייהם ועם קשיים פסיכולוגיים הקשורים לחוויה של חוסר שליטה ודימוי גוף נמוך, קושי להתמודד עם תופעה גלויה הנראית לעין, לעג מצד הסביבה וסטיגמה שלילית. רבים נאלצים להתמודד בנוסף לטיקים גם עם הפרעות נלוות כגון OCD, חרדות, הפרעת קשב וריכוז והפרעות התנהגות. במחקרים שנערכו בשנים האחרונות התקבלה הוכחה חד משמעית ליעילותן של גישות קוגנטיביות התנהגותיות ספציפיות בהפחתת טיקים ותסמינים נלווים כמו חרדה ודיכאון וכן בשיפור איכות החיים של המתמודדים עימם. ממצאים אלו מעמידים את הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי כקו טיפולי ראשון בתסמונות טיקים שעשוי להחליף את הטיפול התרופתי. בסדנה נתוודע לפרוטוקולים לטיפול בטיקים בהתבסס על שתי הגישות הקוגנטיביות התנהגותיות המבטיחות והמבוססות ביותר: CBIT ( Woods, Piacentini, et al. 2008) ו-ERP (Verdellen et al. 2011). בהרצאה ישולבו תיאורי מקרה וייערך דיון בסוגיות תיאורטיות וטיפוליות המלוות את ההתמודדות עם הפרעה מורכבת ומאתגרת זו.
המרצה: ד"ר שרון צימרמן-ברנר פסיכולוגית שיקומית מומחית, ייסדה וניהלה את מרפאת טיקים במרכז הרפואי לילדים ע"ש שניידר. כיום היא המנהלת הקלינית של עמותת טורט בישראל (אסט"י), מתעסקת במחקר בתחום הטיפול בתסמונת טורט בילדים ונוער ונמנית בין כותבי קווי ההנחיה האירופאיים לטיפול התנהגותי בתסמונות טיקים כרוניות וטורט. שרון כתבה את המדריך המקצועי להורים, אנשי חינוך וטיפול בספר הילדים "זה כל הטריק-סיפורו של ילד המתמודד עם תסמונת טורט".
מועד ומיקום
-
טרם נקבעו מועדים
עלות יום העיון: